‘Boeren laten’ of beter gezegd ‘wat mag je gaan loslaten’

We doen het wel eens als we te veel lucht doorslikken tijdens het praten of als wij te haastig en snel eten. Het is een natuurlijke reactie van ons lichaam op bepaald voedsel en/of drank. Wat als het boeren maar niet overgaat, jij er over dag veel last van hebt en je het ook al medisch hebt laten onderzoeken maar zonder dat er iets uit onderzoek komt? Dan wordt je toch nieuwsgierig of niet? Eigenlijk best wel interessant om eens te kijken wat de achterliggende oorzaak zou kunnen zijn of beter gezegd “Wat mag je gaan helen door het los te laten?” Misschien wil je lichaam je iets vertellen… luister je wel goed naar de signalen? Bekijk het thema ‘boeren laten’ toch eens vanuit een ander perspectief. Hierbij een korte omschrijving van een casus die ik vanochtend in de praktijk heb gehad.

De client werd aangemeld met de volgende klachten:

  • last van te veel lucht inslikken tijdens het praten
  • daardoor veel last van maag/darmpijn (geen bijzonderheden uit eerdere onderzoeken)
  • veel boeren/boeren laten

Alleen al doordat je de aandacht op het thema “opboeren” richt, komt er iets in het lichaam in beweging. De client gaat als het ware in contact met het gebied waar hij/zij een sensatie/de klacht voelt. Samen kijken wij hoe het gebied eruit ziet en wat de client kan waarnemen. Door met je lichaam te communiceren, waar te nemen, je aandacht er op te richten en te ervaren kunnen er mooie dingen ontstaan. Het is wel magisch! Soms kan er in eens een bepaald beeld omhoog komen of dat er oude pijn gaat loskomen uit het verleden. Dat is juist de bedoeling om het dan los te laten (helingsproces). Het kan ook zo zijn dat de pijn zich gaat verplaatsen en nog niet helemaal verdwijnt. Het is een proces en gaat in stappen. In iig ontstaat er weer ruimte. Ruimte om er weer doorheen te ademen en dat is een opluchting en fijn gevoel!

Dit artikel delen?

Gebruik een van de links hieronder om dit artikel te delen. Dank je wel!
De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht