Zwakke stem

Een zwakke stem komt vaker voor dan je denkt. Merk je dat je stem en stemkwaliteit zich verandert? Heb je een spreekberoep, sta je voor de klas en/of geef je veel lezingen waarbij je je stem veel gebruikt? Hierbij heb je je stem nodig omdat ze jouw instrument is. Soms is het door aanleg maar vaker zie ik clienten die hun stem op een verkeerde manier gebruiken. Mogelijk wil je stem je ook iets vertellen...?

Symptomen van een zwakke stem zijn

  • moeheid en
  • pijnklachten tijdens en/of na het praten, 
  • globusgevoel,
  • heesheid,
  • te zacht of te hard praten,
  • scherp gevoel in de keel,
  • veel moeten schrapen en kuchen

Zwakke stem in je dagelijks leven

Een zwakke stem in de praktijk zal in eerste instantie goed in kaart gebracht worden. We kijken naar de mogelijke reden voor je zwakke stem. Is het echt alleen maar aanleg en iets familiairs? Of gebruik je je stem niet goed in je dagelijks leven? Denk hierbij aan een te zachte of harde steminzet. Mogelijk spreek je in een verkeerde toonhoogte.

Omgaan met een zwakke stem

Omgaan met zwakke stem vraagt van jou om er eens bij stil te staan. Hoe zet je je stem dagelijks in? Hierbij speelt waarneming een grote rol. Tijdens de behandeling zullen we aandacht besteden aan veel waarnemings-, voel en visualisatieoefeningen. Daarnaast komen vaak ademhalingsoefeningen en specifieke stemoefeningen aan bod.

Logopedie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
info@despraakboom.nl

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2023 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht