Trauma Buster Technique (TBT)

Heb je last van een visueel en/of auditief herinnerbaar trauma zoals een ongeluk, operatie, een naar telefoongesprek, sms berichtje en /of gebeurtenis dat je maar niet kan vergeten? Blijf je je steeds weer herinneren aan het moment? Heb je last van flashbacks? Heb je al eerdere therapieën en langere sessies gehad maar zonder het gewenste resultaat? Dan kan TBT iets voor je zijn!

Ervaar je veel stress, hartkloppen, een opgejaagd gevoel en angst? Dan kan er mogelijk sprake zijn van een onderliggend trauma dat zich uit in de vorm van bg. symptomen. Hierdoor kun je je dagelijks leven maar moeilijk leiden. TBT is een fijne techniek, die snel resultaat boekt zodat je je weer meer vreugde en liefde ervaart in je leven.

Wat is TBT?

TBT staat voor Trauma Buster Techniek. Het is een “mind-body” techniek. Het is geen medische procedure en mag niet gezien worden als een vervanging voor een medische/psychotherapeutische behandeling. TBT ontkoppelt de verbindingen tussen een belastend, ingeprent, traumatisch en/of specifiek levensgebeurtenis en de daaruit ontstaande reactieprogramma’s die automatisch gestart worden als iets aan het gebeurtenis herinnert. Het is een synthese van EFT (Emotional Freedom Techniks) en NLP (Neuro linguïstisch programmeren).

    • TBT (TRAUMA BUSTER TECHNIEK)

    • T= staat voor Trauma (gebeurtenis), B= staat voor Buster (Engels to bust = explosief, explosie)

    • T= Techniek

Alles wat je ooit heeft gekwetst in het leven blijft bewust of onbewust ergens opgeslagen. Meestal is een trauma actief in het lichaam aanwezig. Dit uit zich door stress en onrust in het lijf. Een Trauma heeft altijd een moment van Schock. Bij TBT gaan we op zoek naar het hoogste Schokmoment om deze neurologisch te ontkoppelen. TBT is ontwikkeld voor het werken met traumatische gebeurtenissen, die de betrokkene concreet heeft meegemaakt en waarbij er sprake is van een bewuste herinnering. Het is een snelwerkende methode. De meeste enkelvoudige trauma’s kunnen binnen één sessie geheel opgelost worden.

De techniek is ontwikkelt door Rehana Webster (www.traumabustertechnique.com). Zij heeft geweldige resultaten bereikt bij mensen die lijden aan symptomen van posttraumatische stress, zoals flashbacks, hypervigilantie en dissociatie. Deze techniek kan overal toegepast worden ongeacht geslacht, taal, cultuur, godsdienst, opleidingsniveau en IQ.

Voor meer achtergrondinformatie over TBT verwijs ik naar de onderstaande link. 

https://www.nederland-klopt.nl/coaches-therapeuten/julia-feenstra-krulias/

 

 

 


Therapie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht