Keelklachten

Als je je stem dagelijks intensief gebruikt door veel te spreken in je beroep of tijdens het zingen kan het zijn dat je keelklachten ontwikkelt. Niet altijd is er een lichamelijke oorzaak voor je stemklachten en kan het zijn dat je je stem verkeerd gebruikt in je dagelijks leven.

Symptomen van keelklachten

Symptomen van keelklachten zijn een branderig gevoel in de keel, globus gevoel, veel schrapen, kuchen en hoesten tijdens en of na het spreken. Veel stempatienten klagen over een schorre en hese stemklank.

Keelklachten in je dagelijks leven

Keelklachten in je dagelijks leven kunnen heel vervelend zijn en je belemmeren. De stem kan tijdens een vergadering of overleg in eens wegvallen, je krijgt in eens een hoestbui omdat je te lang hebt gesproken. Ook kan het voorkomen dat je na een dag werken geen stem meer hebt en of een zeer hese en schorre stemklank blijft houden. Dat is erg vervelend en kan je leven sterk beinvloeden.

Omgaan met keelklachten

Omgaan met keelklachten: Door logopedische behandeling leer je beter om te gaan met je keelklachten. We gaan op zoek naar de oorzaak van je keelklacht en welke mogelijke patronen, gedragingen, gewoontes de keelklachten mogelijk in stand houden. Ook kan het zijn dat je bent verwezen via de kno- arts omdat er stembandknobbels zijn geconstanteerd of je net bent geopereerd aan de stemplooien. Stembehandeling kan dan helpen om de stem weer op een ontspannen manier goed te gebruiken zodat je je weer happy voelt

Logopedie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht