Hoe helpt logopedie?

Als Spreken niet vanzelf gaat

Als je op communicatief gebied vastloopt of als je kind moeite heeft om tot taal te komen is logopedie zinvol. Mensen met spraak-, stem-, en of slikproblemen kunnen ook gebaat zijn bij logopedie. Tijdens de intake zullen wij samen je hulpvraag nader in kaart brengen. Daarna kijken wij welk onderzoek nodig is om er achter te komen wat er speelt op het gebied dat aandacht vraagt. Na de diagnostiek zullen wij gezamenlijk een behandelplan opstellen waarin wij jouw doelen formuleren. Het gaat immers om jou!

Samenwerken

De Spraakboom heeft een groot netwerk en werkt graag samen met andere disciplines. Sinds 2016 maak ik deel uit van het Kindteam Sneek, een team van verschillende disciplines die de beste zorg willen bieden aan ouders en kinderen rondom Sneek.

Vanaf 2023 werk ik op de dinsdagen op het IKC Johannes Postschool (Noorderhoek Sneek). Het voordeel van samenwerken is dat je 'samen' verder komt dan alleen. Je kunt elkaar steunen, inspireren en je hebt zo kortere lijntjes waardoor de juiste hulp snel aangeboden kan worden.


Diagnostiek

Tijdens de eerste intake wordt de hulpvraag in kaart gebracht. Daarna volgt een eventuele screening of een logopedisch onderzoek afhankelijk van reden van aanmelding en wens van de client. A.d.h.v. de diagnostiek kunnen wij een behandelplan opstellen met doelen voor een bepaalde periode. Na een aantal sessies kunnen wij dan gezamenlijk evalueren of de doelen al wel/niet bereikt zijn en of wij mogelijk doelen mogen bijstellen.


De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht