Parkinson

Morbus Parkinson is een neurologische aandoenning waarbij bewegingsstoornissen optreden. Er sterven bepaalde hersencellen af waardoor de client steeds meer achteruit gaat qua motoriek. Veel patienten gaan anders bewegen door een aanwezige tremor (beven, stijf en langzaam bewegen), zich anders voelen en ook gedragen.

Symptomen van Parkinson

Symptomen van Parkinson zijn o.a. de bewegingstragheid, stijfheid en een aanwezige tremor. Naast de beweginsstoornis kunnen er ook problemen ontstaan met het spreken. De stem klinkt meest zachter en door de stijve gelaatsspieren verslechtert de articulatie. Ook is de mimiek vaak vlak en het spreken erg monotoon. Hierdoor treden problemen op in de communicatie. Vaak ontstaan er ook problemen met het eten en drinken

Parkinson in je dagelijks leven

De ziekte van Parkinson in je dagelijks leven kan best een impact hebben op jou en jouw omgeving. De klachten en symptomen verschillen wel per persoon. Over de ziekteverloop mag alleen een specialist uitspraak doen. Het is dan ook zinvol om contact op te nemen met de huisarts, die kan je dan weer verder doorverwijzen naar een specialist (neuroloog).

Omgaan met Parkinson

Omgaan met Parkinson vraagt veel van jou en je omgeving. Het is een chronische ziekte met een progressieve verloop. De client gaat vaak achteruit met de tijd. Het is van belang om bewuster te leven, veel te bewegen en de nodige therapieen te volgen. Logopedie kan helpen om de klachten te verminderen en de communicatie met de omgeving te verminderen.

Logopedie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht