Ouderdomsdoofheid

Op latere leeftijd gebeurt het vaak dat het gehoor achteruit gaat. Dit noemen we ouderdoms-doofheid. Meestal wordt gehoorverlies door ouderdom niet direct opgemerkt. Het heeft vaak met slijtage te maken van de binnenoor haarcellen. Ook kan het komen door medicijnengebruik, lawaai, vaatproblemen of slechte eetgewoonten.

Symptomen van ouderdomsdoofheid

Symptomen van ouderdomsdoofheid zijn moeite hebben om een gesprek te volgen en gaande te houden omdat er woorden en/of zinsdelen niet goed worden gehoord waardoor het verhaal niet goed gevolgd kan worden. Daarnaast is spreken in een lawaaige omgeving lastig en kost veel moeite. Ouderdomsdoofheid treedt meestal op vanaf rond het 50 levensjaar.

Ouderdomsdoofheid in je dagelijks leven

Ouderdomsdoofheid kan impact en ingrijpende gevolgen hebben in je dagelijks leven. Er ontstaan problemen in de communicatie wat erg frustrerend kan zijn. Hoortoestellen kunnen een oplossing zijn maar worden niet altijd goed gedragen omdat het geluid vaak anders klinkt dan de client gewend is.

Omgaan met ouderdomsdoofheid

Omgaan met ouderdomsdoofheid is niet makkelijk voor jou en jouw gezin en heeft een specifieke aanpak nodig.

Logopedie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht