Wat is logopedie?

Leer jezelf beter kennen door te weten hoe je communiceert

Logopedie ook 'spraaktherapie' genoemd houdt zich bezig met het behandelen van communicatieproblemen.

Denk hierbij aan jonge kinderen, soms ook al baby's die moeite hebben met borstvoeding en/of het drinken uit de fles (preverbale logopdie).  Kinderen, die niet duidelijk verstaanbaar spreken waardoor er problemen ontstaan in de dagelijkse communicatie.

Maar niet alleen jongen kinderen zijn gebaat bij logopedie. Ook oudere mensen die b.v. een beroerte en/of hersenbloeding hebben gehad ondervinden vaak problemen in de communicatie. Mensen met afasie kunnen moeite hebben om de juiste woorden te vinden  (woordvindingsproblemen) of hebben moeite met lezen, schrijven en/of begrijpen van taal. Logopedische behandeling kan jou en jouw omgeving helpen om beter te leren communiceren.

Daarnaast kan logopedie ook preventief worden ingezet b.v. door screening op peuterspeelzalen, kinderopvang en op scholen. Hierdoor kunnen eventueel communicatieproblemen op tijd gesignaliseerd worden.

 

Voel je vrij om te spreken

Spreken en communiceren lijkt zo makkelijk en vanzelfsprekend. Vrij spreken zonder angst en schaamte kun je leren zodat jij jezelf mag laten zien aan de wereld met al je mooie talenten en vaardigheden.

Ik help je graag en neem je mee op reis om je weer te "her-inneren" aan wie je werkelijk bent!


De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht