Holistische benadering

Komt er uit diverse medische onderzoeken niets?

Maar blijf je klachten houden op lichamelijk, emotioneel, mentaal en geestelijk gebied? Heb je wel eens op een holistische wijze naar je klachten gekeken? Een holistische wijze kan je helpen om er achter te komen waar de levensenergie niet meer goed stroomt, waar een mogelijke aandachtspunt (blokkade) ligt, wat je mag (her)kennen, loslaten en uiteindelijk omarmen. Achter alles ligt een diepere betekenis om je zielenmissie ("de roep van je hart") te mogen volgen.

Werken vanuit een holistische benadering houdt in dat je naar de mens als geheel kijkt. 'Holos’ is Grieks en betekent geheel. Er wordt dus niet alleen vanuit een symptoom benaderd maar er wordt naar de gehele individu gekeken. Een holistische visie gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. Tijdens de behandeling wordt er naar de 5 holistische niveaus gekeken zodat jij vanuit hier weer in verbinding komt met jouw ware essentie. Als een van de 5 lagen niet in balans en evenwicht is, heeft het effect op de andere niveaus. Door de dagelijkse uitdagingen en verleidingen in ons leven is het vaak zeer moeizaam om alle niveaus in evenwicht te houden.

De 5 holistische niveaus:

  • Fysiek (lichamelijk): Hoe reageert je lichaam op bepaalde emoties en gedachten?

  • Emotioneel (emotie): welke emoties spelen zich momenteel af?

  • Mentaal (gedachten en overtuigingen): welke gedachten en mogelijke overtuigingen belemmeren jouw verdere ontwikkeling?

  • Energetisch (chakra’s): zijn er mogelijke aandachtspunten in het systeem, waardoor je energiehuishouding in de war is? Hoe ga je om met prikkels? Ben je gevoelig voor omgevingen en sfeeren van anderen?

  • Spiritueel niveau: is er mogelijk een diepliggende oorzaak voor jouw klacht?


Mogelijk ken je het gevoel dat je soms niet goed uit je woorden komt, jij je juist inhoudt tijdens een familiebezoek of verjaardag om iets niet te zeggen omdat je de ander niet wilt kwetsen? Of slik je juist veel weg? Heb je in het verleden veel weggeslikt uit angst voor afwijzing of moest je het juist van jezelf inhouden omdat je denkt dat het er niet aan toe doet? Vaak uit het zich in symptomen zoals een brok in de keel hebben, een hese en/of schore stem hebben, er treden plotseling slikproblemen op die niet verklaarbaar zijn en er werd medisch niets gevonden.

Samen kunnen we kijken wat de reden is voor je gedrag en/of patroon en wat een mogelijk achterliggende trigger is die jou soms tegen houdt te zeggen wat je diep van binnen voelt.


De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht