Waarom ondersteunende therapie?

Soms heb je iemand nodig die even een stukje met je meeloopt

Je hoeft het niet alleen te doen! In de snel veranderende wereld waarin wij nu leven kan het soms best overweldigend zijn en dan is het fijn dat er mensen zijn die jou kunnen begeleiden. Ondersteunende therapie helpt je op weg, laat je weer voelen en zien dat je alles in huis hebt. Alle antwoorden en waarheden draag je in jezelf. Alleen soms is het lastig om er bij te komen. Door een beetje hulp en ondersteuning zou ik je graag willen helpen om je weer te 'her-inneren" zodat je weer verdere stappen mag zetten voor je verdere persoonlijke ontwikkeling en reis.

Tijdens de behandeling maak ik vaak gebruik gemaakt van etherische oliën. Etherische oliën werken namelijk energetisch op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Elke olie heeft namelijk niet alleen een lichamelijke werking waardoor men klachten en kwalen ten lijf kan gaan, maar ook een psychische werking, waardoor men gebeurtenissen en dingen uit het leven beter kan verwerken. Bovendien heeft elke olie een sterke geur en een prachtige plantenboodschap. De geur heeft wederom invloed op ons gemoedstoestand, emotioneel welbevinden en gevoel. De inzet van een etherische olie kan zeer ondersteunend zijn tijdens de behandeling en het proces van de client(e). Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden.

  • Verdampen op verschillende manieren (diffuser of olielamp)
  • Massage/voetmassage
  • Verwerkt in neutrale lotions, shampoos, badschuim of zeep
  • In bad/ in voetenbaden

 

Het werken met kinderen is fantastisch! Elke dag weer ben ik dankbaar voor het werk dat ik doe. Kinderen zijn onze grote leraren. Wat heb ik veel geleerd van mijn twee prachtige dochters.  Onze kinderen zien precies waar onze pijnplekken liggen en proberen ons te helpen. Vaak uiten ze het door hoe wij dat noemen “vervelend gedrag”. Jammer genoeg zijn wij ons er vaak niet bewust van dat ze ons via het gedrag willen laten weten dat er iets niet kloppend is en dat wij nog wat ‘opruimwerk” hebben. Omdat wij dagelijks zo veel worden afgeleid, gestrest zijn en de signalen die de kinderen ons zenden niet meer goed kunnen zien komen wij vaak in een negatieve spiraal terecht. Vaak ook belangrijk bij het bewustwordingsproces.

Blijf vaker stil staan bij wat er om je heen gebeurt en kijk vanuit een afstandje. Kijk wat je kind je wil laten zien door er te zijn en haar/hem te volgen in wat zij/hij doet. Neem de tijd door geïnteresseerd op de communicatieve pogingen van je kind in te gaan en ga hierdoor de verbinding aan. Kinderen zijn nog zo puur, echt en handelen altijd vanuit liefde! Kijk net als het kind weer uit je ogen vol Liefde. Want uiteindelijk zijn wij allemaal LIEFDE.


Inzichten, antwoorden, loslaten en heling ervaren

Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan en belandt je vaak in dezelfde patronen. Dan zou regressietherapie iets voor jou kunnen zijn. Regressie betekent ‘terugval.’ Tijdens de regressietherapie herbeleef je in trance ervaringen uit het  verleden. Door in trance in de tijd terug te gaan kom je bij je onderbewuste waar alles ligt opgeslagen. Je gaat als het waren terug naar de oorsprong van jouw aandachtspunt (probleem) waardoor het zich kan ontvouwen en ontladen. In trans kan ons herinneringsvermogen op een dusdanige wijze worden aangesproken dat lang vergeten gebeurtenissen terugkomen. Wat we reeds wisten (diep van binnen), krijgen we dan wat duidelijker voor ogen en ervaringen die we helemaal vergeten waren komen opnieuw in herinnering. Dat kunnen zaken zijn van enkele jaren geleden, maar ook van veel eerder terug.

Door Regressie kunnen je klachten  verminderen en kun je waardevolle inzichten verkrijgen waarom je steeds in dezelfde patronen terecht komt. Er ontstaat meer ruimte, begrip en inzicht voor jezelf!


De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht