Hoogsensitiviteit bij kinderen (HSP)

Vanuit liefde en essentie je kind begeleiden en opvoeden naar een gelukkig leven

Heeft jouw kind last van prikkels? Reageert het vaak impulsief en uit het niets?  Is het vaak en snel overstuur na een feestje, verjaardag of ander indrukwekkend evenement? Dan heeft je kind misschien wel kenmerken van hoogsensitiviteit?

Hoog sensitieve kinderen zijn prachtige kinderen die vaak over een groot inlevingsvermogen beschikken, goed kunnen luisteren, warm en trouw zijn. Omdat er zo intenser wordt gevoeld, waargenomen en geleefd kan de wereld om hen heen soms als zeer overweldigend en angstig worden ervaren. Dit komt omdat hoog sensitieve kinderen veel meer waarnemen, voelen, horen, zien en mogelijk proeven dan andere kinderen. Het zenuwstelsel van hoogsensitieve kinderen werkt anders waardoor er prikkels vanuit de omgeving anders verwerkt worden. Hoogsensitief zijn is niet altijd makkelijk als je niet goed weet hoe er mee om te gaan. Je krijgt als kind veel meer prikkels binnen vanuit je omgeving. Je hebt meer tijd nodig om alle prikkels te verwerken en deze kunnen langer in je hoofd blijven hangen. Het kind kan langer in een emotie blijven hangen over emoties en sferen van andere waarnemen, voelen en soms wel overnemen. Hoe ga je hiermee om als ouder? En hoe kan je je kind het beste helpen om vanuit deze gevoeligheid zijn/haar kracht te maken?

Het heeft zeker een andere opvoedstijl en aanpak nodig. Therapie en behandeling bij hoogsensitieve kinderen kan jouw kind helpen om weer beter in zijn vel te zitten, zodat het minder lichamelijke klachten ervaart zoals buikpijn, hoofdpijn, druk hoofd enzovoort. Het kind leert om regie te houden over zijn eigen gedachten en emoties en hoe er mee om te gaan in het dagelijkse leven (op school, thuis, sportvereniging). Ouders en kinderen leren tijdens de behandeling a.d.h.v. tools en handvatten de prachtige gevoeligheid van hun kinderen te herkennen, te leren accepteren en integreren op alle niveaus zodat het kind zich verder kan ontwikkelen.


Therapie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht