Hyperventilatie

Bij Hyperventilatie wordt vaak te snel en vaak achter elkaar geademd waarbij extra koolzuur CO2 wordt uitgeademd. Het gevolg hiervan is dat het koolzuurgehalte in het bloed daalt en er een verandering in de zuurgraad van het bloed optreedt.

Symptomen van Hyperventilatie

Symptomen van Hyperventilatie die vaak genoemd worden door clienten zijn o.a. te snel ademen, duizeligheid, tintelingen, ademnood en hartkloppingen. Tijdens een Hypervantilatie aanval treedt er angst en paniek op bij de client. Het kan plotseling (acut) of een constante manier van ademen (chronische vorm) optreden, bij zowel bij vrouwen en mannen als ook bij kinderen.

Hyperventilatie in je dagelijks leven

In je dagelijks leven kan Hyperventilatie je best belemmeren. Het hangt vaak samen met spanningen. Soms is een duidelijk aanwijsbare oorzaak aanwezig zoals een verkeersongeval of het overlijden van een naaste. Vaak echter is er sprake van gevoelens van onzekerheid en angst en het niet op een effectieve manier omgaan met de eisen die het leven stelt. Hyperventileren kan ook uitsluitend een verkeerde ademgewoonte zijn, die vaak voorkomt in combinatie met voortdurend door de mond ademen. Tenslotte kunnen hyperventilatieklachten optreden als er te snel en vrijwel zonder pauzes gesproken wordt

Hoe ga je om met Hyperventilatie?

Adem zo ontspannen mogelijk in. Probeer goed te voelen waar in je lichaam, op welke plekken je weerstand ervaart. Adem naar en door het gebied. Probeer dit door zo min mogelijk kracht te zetten. Moeiteloos adem jij door het ervaren en waarnembare gebied. Soms kunnen er emoties en gevoelens los komen. Laat het er zijn. Het mag loskomen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het desbetreffende gebied.

Logopedie bij De Spraakboom

De Spraakboom is niet zomaar een logopediepraktijk, de praktijk kan een unieke toegevoegde waarde hebben voor jou als cliënt, als ouder en voor jouw kind!

De Spraakboom

Doctor Obe-Postmastraat 1
8602 XV Sneek

KvK 50910086

06 1113 1538
[email protected]

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09.00 - 16.00 uur
Woensdag
09.00 - 14.00 uur
Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
09.00 - 14.00 uur
Zaterdag
op afspraak
Zondag
gesloten
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 2018 – 2024 De Spraakboom. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Blauwe Nacht